skip to Main Content
Wallingatan 24 3 tr, 111 24 Stockholm
+46 (0)8-411 52 60
info@kemisamfundet.se

Registrera eget event

Uppgifterna du fyller i kommer att granskas av en administratör och måste godkännas innan ditt event blir synligt i kalendariet.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Damm- och bacillskräck förr och nu – En föreläsning med Agnes Wold

8 september, 2016, 18:00 - 20:00

Evenemang Navigation

Agnes Wold är professor i klinisk bakteriologi och överläkare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Hennes forskning rör framför allt etableringen av normalfloran i nyföddhetsperioden och bakteriernas betydelse för sjukdomar såsom allergi och inflammatorisk tarmsjukdom, sjukdomar som framför allt drabbar befolkningen i den rika delen av världen. Agnes Wold har också engagerat sig i bristen på jämställdhet i den akademiska världen och publicerade 1997 tillsammans med kollegan Christine Wennerås studien Nepotism and Sexism in Peer-review i tidskriften Nature. I studien visade de att kvinnliga sökande till forskarassistenttjänster vid Medicinska forskningsrådet bedömdes olika beroende på kön – en kvinnlig sökande behövde ha 2,6 gånger fler artiklar än en manlig, för att bli bedömd som lika kvalificerad som han.

Agnes Wold har varit värd för Sommar och Vinter i P1 och är krönikör i tidskriften Fokus. Folkbildning ligger henne varmt om hjärtat.

Detaljer

Datum:
8 september, 2016
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://www.kemistsamfundet.se

Plats

Chalmers Kemihuset
Kemigården 4
Göteborg, 412 96 Sverige
Webbplats:
www.chalmers.se