skip to Main Content
Wallingatan 24 3 tr, 111 24 Stockholm
+46 (0)8-411 52 60
info@kemisamfundet.se

Registrera eget event

Uppgifterna du fyller i kommer att granskas av en administratör och måste godkännas innan ditt event blir synligt i kalendariet.
The information you enter will be reviewed by an administrator and must be approved before your event becomes visible in the calendar.

Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

The Future of Formulation Development – Using Synchrotron Light

27 september, 2017 - 28 september, 2017

I slutet av September erbjuder Lunds Universitet en intensiv tvådagarskurs som hållas på MAX IV samt Lunds Universitet. Synkrotronstrålning har använts i de senaste decennierna för att studera formuleringar som tillverkats av läkemedels-, kosmetika- och livsmedelsindustrin. Användandet av synkrotronstrålning har möjliggjort karaktäriseringen av flytande och fasta formuleringar genom att visa fingeravtryck för komponenterna. Kursen handlar om att visa hur industriella intressen är kopplade till förståelsen av formulering och karaktärisering samt hur synkrotronstrålning kan användas för att utföra experiment. Därmed kommer närvaron av den senaste generationens anläggningar för synkrotronstrålning såsom MAX IV (Lund, Sverige) definitivt hjälpa forskningen inom formuleringsteknik bortom dagens begränsningar.

Kursen ges på engelska.

Detaljer/Details

Börjar/Starts:
27 september, 2017
Slutar/Ends:
28 september, 2017
Event Kategori/Category:
Webbplats/Website:
https://luvit.education.lu.se/LUCE/plugins/Luce2/index.htm?courseid=11464

Arrangör/Organizer

Lund University Commissioned Education
Webbplats/Website:
www.education.lu.se