skip to Main Content
Wallingatan 24 3 tr, 111 24 Stockholm
+46 (0)8-411 52 60
info@kemisamfundet.se

Registrera eget event

Uppgifterna du fyller i kommer att granskas av en administratör och måste godkännas innan ditt event blir synligt i kalendariet.
The information you enter will be reviewed by an administrator and must be approved before your event becomes visible in the calendar.

Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

Kemiska Föreningen i Lund inbjuder till årsmöte och föredrag om: Falskt, oäkta och helt underbart – industrimatens ärorika historia

23 maj, 17:00 - 19:00

Bästa medlemmar,

Ni inbjuds härmed till 2019 årsmöte för Kemiska Föreningen i Lund
Datum och Tid : Torsdagen den 23:e maj kl 17:00
Plats: Sal C, Kemicentrum

Efter mötet kommer Andreas Håkansson att hålla ett föredrag (ca kl 18:00 i samma sal, se nedan).

Som traditionen bjuder kommer det efter mötet och föreläsningen serveras ärtsoppa med punsch och pannkakor (50 kr) på Centret för Analys och Syntes (CAS).
Vänligen anmäl er till denna eftersitting på förhand till niklas.warlin´snabel-a´chem.lu.se. senast den 20:a maj.

Dagordning:
1. Mötets öppnande
2. Val av mötets ordförande, sekreterare samt justeringsperson
3. Godkännande av mötets utlysning
4. Verksamhetsberättelse
5. Ekonomisk redovisning 2018-2019
6. Ekonomisk revisionsberättelse 2018
7. Ansvarsfrihet för styrelsen 2018
8. Revisionsberättelse 2018
9. Ansvarsfrihet för styrelsen 2018
10. Val av poster i styrelsen, sexmästeriet, valberedningen samt av revisorer
11. Fastställande av medlemsavgift
12. Jubileumsfonden
13. Övriga frågor
14. Mötets avslutande

Besök gärna vår hemsida http://www.kilu.lu.se/kemiskaforeningen/
och gå med i vår Facebook grupp https://www.facebook.com/groups/153262298180530/

Årsmötet följs av ett öppet föredrag av

Andreas Håkansson
Universitetslektor i livsmedelsteknologi, Lunds Tekniska Högskola

Titel: “Falskt, oäkta och helt underbart – industrimatens ärorika historia”
Tid: 18:00
Plats: Sal C, Kemicentrum, Naturvetarvägen 14

Sammanfattning:
Det började redan i mitten på 1800-talet. Kemister och ingenjörer intresserade sig allt mer för livsmedel. Förutom att försöka förstå vad som händer när vi tillreder och äter, uppfann de helt nya sätt att producera livsmedel. Dessutom gjorde de mat av sådant som tidigare betraktats som avfall. Bullrande maskiner, syntetiska kemikalier och storskalighet äntrade matens värld. Det ledde inte bara till en förändring av vår matkultur utan också till en hätsk debatt som rasar än idag. Föredraget gör ett par nedslag i den industriella livsmedelsproduktionens fascinerande historia. Vi får bland annat svaret på hur Gustaf de Laval höll på att ruinera sig på fuskmjölk, varför Frankrike egentligen är den främsta margarinnationen och vem som var tidernas ondskefullaste livsmedelskemist.

Info:
Föredraget är öppet för allmänheten och kommer att hållas på svenska. Efter föreläsningen ordnas en eftersittning på Centret för Analys och Syntes (CAS) där man bland annat kan få träffa och prata med föredragshållaren. På eftersitsen serveras ärtsoppa, punsch och pannkakor (50 kr) samt andra förfriskningar. Anmäl er till eftersitsen senast måndagen den 20/5 genom e-mail till niklas.warlin´snabel-a´chem.lu.se. Hitta till föreläsningssalen här. Ingång E på Naturvetarvägen 14 kommer vara bemannad strax före seminariet för att släppa in gäster utan passerkort.

Detaljer

Datum:
23 maj
Tid:
17:00 - 19:00
Event Kategori:
Webbplats:
http://www.kilu.lu.se/kemiskaforeningen/aktiviteter/

Plats/Venue

Sal C, Kemicentrum, Naturvetarvägen 14, 221 00 Lund
Naturvetarvägen 14
Lund, 221 00 Sverige