skip to Main Content

Vill du vara med och skapa framtidens Kemisamfund?

Ladda ner texten som pdf

Är du en kemientusiast? Vill du vara med och bidra till att fler intresserar sig för kemi och de lösningar på samhällets utmaningar som kemin bidrar till – från mediciner och rent vatten till klimat och cirkulär ekonomi?

Svenska Kemisamfundets kansli söker nu en projektledare och kommunikatör. Vi söker dig som har erfarenhet från att leda stora som små projekt, är noggrann och duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Dessutom vill vi att du har ett intresse för kemi och vetenskap. Kemisamfundet är en ideell organisation och kansliet är litet. Därför är det viktigt att du också har lätt för att samarbeta med styrelse och medlemmar, är självgående och tar egna initiativ för att driva arbetet framåt.

Du kommer bland annat att ansvara för att:

  • Projektleda, förbereda, administrera och följa upp ekonomin för aktiviteter såsom seminarier och konferenser tillsammans med Kemisamfundets medlemmar.
  • Administrera medlemsärenden.
  • Skriva nyheter och skicka ut nyhetsbrev.
  • Skapa närvaro i sociala medier och uppdatera webbsidan.

För att lyckas med detta och trivas hos oss tror vi att du har erfarenhet från kommunikation eller projektledning och har haft liknande arbetsuppgifter tidigare, kanske inom den akademiska världen, andra förbund eller hos en privat arbetsgivare. Du är samarbetsvillig, duktig på att kommunicera både skriftligt och muntligt, och är van vid att arbeta med web och sociala medier. Du har förstås också goda kunskaper i engelska i både tal och skrift, samt behärskar de vanligaste Office-programmen. Eftersom kemi är våra medlemmars gemensamma intresse är det viktigt att du också har ett intresse och kunskaper inom ämnet, gärna från kurser på högskolenivå.

Svenska Kemisamfundet bildades redan 1883, och är alltså en organisation med långa anor. Kärnverksamheten består av aktiviteter för föreningens medlemmar, som exempelvis vetenskapliga konferenser. Samtidigt går föreningen nu igenom en förändrings- och föryngringsprocess. Styrelsen har tagit fram ny vision och ny strategi som bland innebär att vi vill få ökad synlighet, både bland våra medlemmar och hos allmänheten. Du kommer därför som kommunikatör att få en nyckelroll i ett nytt och modernt Kemisamfund. Vi erbjuder en heltidstjänst som utgår från vårt kansli på Wallingatan i Stockholm. För rätt person finns stora möjligheter att vara med och forma ditt eget och Kemisamfundets framtida arbete. Tillträde sker efter överenskommelse.

Om du har ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kanslichef Agneta Sjögren (agneta.sjogren@kemisamfundet.se) på telefon 070-811 52 60 eller styrelsens ordförande Helena Grennberg (helena.grennberg@kemi.uu.se) på telefon 070-628 91 62.

Varmt välkommen med din ansökan som består av CV och ett personligt brev via ansökningsformuläret nedan. Sista ansökningsdag är den 13:e september 2020.

Ansökningsformulär

Fältet Annat dokument används om du har något kompletterande dokument du vill bifoga din ansökan.
* obligatoriskt fält

Välj ett giltigt formulär