skip to Main Content

 

 

 

Stockholmskretsen

Kretssekreterare:

Susannah Sigurdsson
susannah.sigurdsson@gmail.com


Höstaktiviteter 2019

Bakom kulisserna på Naturhistoriska Riksmuséet
Onsdagen den18 september kl. 17.00
Eftersom förra besöket var så populärt erbjuder vi en favorit i repris, nämligen: Jörgen Langhof med kollegor visar mineralsamling (bland annat Berzelius egen) och analysutrustning samt berättar om den forskning som bedrivs i de icke publika delarna av muséet.
Samling: onsdagen den 18 september kl.17.00 inne i huvudentrén.
Anmälan till: lena@kemisamfundet.se
Maximerat till 20 personer, 10 i varje grupp och byte vid halvtid.
Inga platser kvar!


Magnus Ehinger berättar om varför han håller fast vid den pedagogiska metoden ”flippat klassrum”
Fredagen den 18 oktober kl. 18.30
Magnélisalen, Stockholms universitet
Ingvar Lindqvist-pristagaren Magnus Ehinger berättar om varför han håller fast vid den pedagogiska metoden ”flippat klassrum” i sin kemiundervisning på gymnasieskolan Spyken i Lund.
Den som växt upp på 70- och 80-talets Sverige har förmodligen blivit utsatt för en del pedagogiska ”flugor”. Ibland har det varit AV och Pogo pedagog, ibland portfoliopedagogik, lärstilar eller PBL – mer eller mindre långlivade dagsländor. I ett ”flippat klassrum” vänder man på den traditionella undervisningen. Istället för att läraren ger föreläsningar i skolan och eleverna gör en läxa hemma får eleven ”föreläsningen” hemma (ofta via en videogenomgång), och gör sedan den ”traditionella” läxan i klassrummet – med läraren som professionellt stöd. Magnus Ehinger, prisbelönt pedagog och lektor i kemi och biologi på gymnasieskolan Spyken i Lund förklarar varför flippat klassrum inte bara är ytterligare en pedagogisk fluga”
Anmälan till: lena@kemisamfundet.se
Välkomna!