skip to Main Content

Västsvenska kretsen

Denna hemsida tillhör Svenska Kemisamfundets Västsvenska krets och sköts lokalt av Västsvenska kretsen. Här hittar du information om kommande föreläsningar, diskussionsträffar och andra evenemang, referat från genomförda evenemang, länkar, videoföreläsningar, diskussionstrådar, historik om Västsvenska kretsen, fd Göteborgskretsen, presentation av styrelsen m.m.
Om du har frågor, funderingar eller förslag på föreläsare, diskussionsämnen eller studiebesök är du välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen. Titta gärna in här regelbundet för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång i Västsvenska kretsen!

Varifrån kommer jordens vatten och vilken är Sveriges mest kända gruva?

Den vetenskap som ligger närmast den oorganiska kemin är nog geologi och särskilt mineralogin. Vad är selenit och är verkligen fältspat jordens vanligaste mineral. Finns det några intressanta gruvor/mineralfyndigheter i Västsverige?
Datum: Torsdag 9 november
Tid: Kl 18.30 – ca 20.00
Plats: Prytzgatan 29 i Mölndal. Källaringången på gaveln. Det är Göteborgs geologiska förening som håller till där. Det är ca 5 minuters gångväg från Mölndals centrum.
Vi bjuder in till en trevlig och inspirerande pizzaträff där vi diskuterar möjliga skärningspunkter mellan geologi och kemi tillsammans med Göran Svensson, oorganisk kemist och amatörgeolog. Vi kommer att köpa in några familjepizzor att dela på, samtidigt som vi diskuterar geologi och kemi i en avslappnad, geologisk, miljö.

Anmälan senast måndag 8 november till Caroline Jonsson via epost eller sms:
carro.jonsson@hotmail.com; 0704-917326
Begränsat antal platser (max 12 pers), så först till kvarn!

Titta även in på vår uppdaterade hemsida: www.kemivs.se. Där hittar du bland annat korta referat från tidigare aktiviteter.

Varmt välkomna önskar styrelsen

Redaktör: Bengt Ohlsson. Bidrag och inlägg skickas till Bengt Ohlsson eller någon i styrelsen.