skip to Main Content

Årets bästa kemilärare 2017 finns på Brinellgymnasiet i Nässjö

Thomas Claesson kemilärare vid Brinellgymnasiet i Nässjö, tilldelas Svenska Kemisamfundets pedagogiska pris till kemilärare för 2017. De som nominerade Thomas är hans elever.

Pressmeddelande (pdf)

I nomineringen beskriver eleverna vilken bra lärare Thomas är och hur han lägger upp undervisningen så att alla ska hänga med. Det är uppenbart att Thomas är en kemilärare som förstår att möta sina elever på rätt nivå och därigenom får kemiintresset att tända.

Att Thomas är en omtyckt lärare och bra pedagog bekräftas av rektor Linda Davidsson.

– Jag känner mig glad och stolt över den här utmärkelsen. Att efter 17-år i yrket bli uppmärksammad känns inspirerande inför framtiden. Samtidigt vill jag framhålla att jag är bara en av flera möjliga pedagoger för utmärkelsen. Jag vill även tacka mina elever som nominerade mig säger Thomas Claesson.

– Det är jätteroligt att det just eleverna som nominerat Thomas Claesson säger Helena Grennberg, ordförande i Svenska Kemisamfundet. Ofta får vi höra att det är kemiläraren som varit den främsta inspirationskällan när det gäller det fortsatta studievalet på universitet och högskola.

Om Kemisamfundets pedagogiska pris 2017

Kemisamfundets pedagogiska pris till skollärare utdelas till personer som genom en engagerande undervisning i grundskolan eller gymnasiet på ett påtagligt sätt har stimulerat elevernas intresse för kemin och dess tillämpningar. Thomas Claesson tilldelas 2017 års pedagogiska pris för gymnasieskolan. I utmärkelsen ingår en prissumma på 10 000 kronor. Juryn består av Svenska Kemisamfundets styrelse.

Svenska Kemisamfundet är en ideell förening för landets kemiintresserade och har som mål att främja utvecklingen av kemin och dess tillämpningar. För mer information se www.kemisamfundet.se.

Tidigare mottagare av priset:

2016 Hagar Hamman
2015 Tomas Sundqvist
2014 Johannes Koch och Anne‐Marie Ericsson
2013 Maja Boger

För mer information eller intervju vänligen kontakta:

Thomas Claesson, Brinellgymnasiet, 073-074 72 17, thomas.claesson@nassjo.se
Agneta Sjögren, Svenska Kemisamfundet, 070‐811 52 60, agneta.sjogren@kemisamfundet.se
Helena Grennberg, Svenska Kemisamfundet, helena.grennberg@kemi.uu.se