skip to Main Content

Här kan du läsa vår medlemstidning

2020-02
2020-01
2019-04
2019-03
2019-02
2019-01

Vill du annonsera eller prenumerera i Kemisk Tidskrift, kontakta Agneta Sjögren.

Från och med 2019 är det förlaget Vetenskapsmedia som producerar Svenska Kemisamfundets medlemstidning, Kemisk Tidskrift.

Chefredaktör är vetenskapsjournalisten Siv Engelmark. Hon har en bakgrund som kemilärare och har bland annat varit redaktör på tidningen Kemivärlden Biotech och bevakat bioteknik på Ny Teknik. Som frilans­journalist medverkar Siv Engelmark regelbundet i Vetenskapsrådets tidning Curie och i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens tidning IVA Aktuellt.

– Jag ser verkligen fram emot arbetet som chefredaktör för Kemisk Tidskrift och hoppas på stort engagemang från läsarna. Det ska bli roligt att få utveckla tidningen tillsammans med Kemisamfundet, säger Siv Engelmark.

Vetenskapsmedia i Sverige AB ger ut de populärvetenskapliga tidskrifterna Språktidningen, Modern Psykologi och Populär Arkeologi. Vetenskapsmedia producerar även forskningsmagasinet Skolporten, arbetar med webbutveckling för Svenska kyrkan och Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, och samarbetar nära med tidningen Forskning & Framsteg kring bland annat event och sajten fof.se.

Kontakta gärna Siv Engelmark med idéer på ämnen för artiklar.