skip to Main Content

Stor uppslutning på Fortbildningsdagarna 2023 i Göteborg

Torsdagen på Fortbildningsdagarna avslutades med en fördrink i ett gammalt bankvalv, följt av en middag på Chalmersska huset. Foto: Erika Lindbom Sierakowiak

Årets upplaga av Fortbildningsdagarna pågår just nu på Chalmers i Göteborg.

Tema för mötet är Grön kemi och de deltagande lärarna har bland annat fått höra om hur man arbetar med ämnet enligt den norska läroplanen.

På plats fanns även Skolverket samt företagen Northvolt, Perstorp och Astra Zeneca som berättade om hur de arbetar med grön kemi i sina respektive verksamheter.

Nytt för i år var ett postermingel med långfika.

Ett annat nytt inslag var att det anordnades ett förmöte innan Fortbildningsdagarna drog i gång. Där var temat Industriperspektiv i undervisningen – är det möjligt? och bland annat var Nösnäsgymnasiet på plats för att ge inspiration.

Fråga till lärare: Vad tyckte ni var bäst med Fortbildningsdagarna 2023?

– Jag tycker att det har varit jätteroligt att träffa likasinnade kollegor från andra skolor och utbyta idéer, sade Birgitta Runedahl, OP City 7-9.

– Det har varit ett jättebra möte. En nackdel med de företag som dök upp är att det endast är företag från närområdet. Det var ändå jättebra att träffa dem. Jag har nu insett att jag måste bli bättre på att få med mer grön kemi och samhällsutmaningar i min undervisning. En annan bra sak med mötet är att man får nya idéer om hur man kan arbeta, exempelvis med case, säger Hilda Hyddesten från Furulundsskolan i Sölvesborg.

Birgitta Runedahl och Jenny Karlsson från högstadieskolan OP City 7-9 i Örebro och Hilda Hyddesten från gymnasieskolan Furulundsskolan i Sölvesborg var några av de lärare som var på plats. Foto: Erika Lindbom Sierakowiak
Molekylverkstan var på plats under fredagens postermingel och lockade besökare med en plast-labb