skip to Main Content

Video: Tidigare Berzeliusstipendiaten Richard Bergström hälsar välkommen till Berzeliusdagarna 2024

Imorgon fredagen den 19:e januari drar Berzeliusdagarna 2024 igång. Inför det har Richard Bergström, som själv varit Berzeliusstipendiat, spelat in en videohälsning till deltagarna.

Richard Bergström är bland annat känd för sitt jobb som nationell vaccinsamordnare för Sverige i samband med covid-19-pandemin. I grunden är han apotekare och här berättar han om sin resa inom läkemedlens och kemins värld och ger tips till alla som ska delta på Berzeliusdagarna.

Länk till Richard Bergströms välkomsthälsning på Youtube.

Berzeliusdagarna är ett årligen återkommande möte som riktar sig till gymnasieelever med ett intresse för kemi. Målsättningen är att inspirera dem och låta kemiintresserade ungdomar från hela Sverige och samtliga nordiska länder möta varandra och utbyta tankar. Duktiga forskare från såväl akademi som industri inom kemins alla grenar bjuds in att hålla föreläsningar om sin forskning, sin arbetssituation och värdet av naturvetenskaplig utbildning.

En av årets talare är Nobelpristagaren sir David MacMillan från Princeton University. Ta del av en affisch om David MacMillans forskning (pdf).

Berzeliusdagarna bjuder också på aktiviteter för lärare, däribland en lärarsamling och en middag bara för lärare på fredagkvällen.