skip to Main Content

Hon prisas för bästa examensarbete i kemi

Evelyn Coenen
Evelyn Coenen. Foto: privat

Kemiska Sällskapet i Uppsalas Stora Pris för bästa examensarbete inom kemi 2020 har nu delats ut, dock utan officiell prisutdelning på grund av pandemin. Årets pristagare är den holländska Erasmus-studenten Evelyn Coenen, vars uppsats om examensarbetet fick titeln ”A Simple Validated Supercritical fluid Chromatography – Tandem Mass Spectrometry Method for Determination of Endogenous Tocopherols in Human Plasma”.

– Jag älskade verkligen min tid i Sverige och jag saknar särskilt den ”riktiga” vintern där! Jag lärde mig mycket i Uppsala och det gjorde mig mer förberedd för mitt nuvarande jobb på Eurofins Proxy, där jag arbetar med att analysera råmaterial för läkemedel, säger hon.

Evelyn Coenens handledare var Kumari Ubhayasekera, Uppsala Universitet.