skip to Main Content
Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

Webbinarium: ”En blandning av sött och salt” – Kemiteknik för hållbara lösningar

25 mars, 2022, 08:30 - 09:30

Inbjudan som PDF.

Stefan Lundmark.

Vad har natrium- och kaliumformiat och metylvinylglykolid gemensamt? De är alla exempel på nya hållbara lösningar som tagit sig från idé till produkt under Stefan Lundmarks, Principal Scientist på Perstorp, långa forskarbana i hållbarhetens tjänst. Nu tilldelas han Svenska Kemiingenjörers Riksförenings (SKR) kemiteknikpris 2021.

Salterna natrium- och kaliumformiat är ett hållbarare alternativ än natrium- eller kaliumklorid när skidbacken ska behandlas eftersom klor påverkar miljön och växtligheten negativt. Det gör inte myrsyra, som bildas när formiater bryts ned.

Metylvinylglykolid kan tillverkas av vanligt socker och sedan ersätta fossila råvaror för kemiindustrin.

Ovanstående är exempel på Stefan Lundmarks och Perstorps hållbarhetsinnovationer men det finns många, många fler. Det handlar om allt från att fånga koldioxid och använda den som råvara till att skapa nya mer hållbara mjukgörare för plast.

Välkommen att ta del av berättelsen om alla spännande upptäckter som kan minska vårt koldioxidavtryck eller på andra sätt bidra till ökad hållbarhet.

Webbinariet sänds via Zoom och äger rum kl. 08:30-09:30 den 25 mars. Medverkar gör Stefan Lundmark, Principal Scientist Perstorp och Jan Secher, President and CEO Perstorp. Moderator är Lars Josefsson.

Som mottagare av kemiteknikpriset 2021 kommer Stefan Lundmark att få ta emot SKR:s 1 kg silvertacka, som skänkts av Boliden, under webbinariet.

Länk till anmälan.

Detaljer

Datum:
25 mars, 2022
Tid:
08:30 - 09:30
Event Kategori:

Plats/Venue

Zoom
Sverige