skip to Main Content
Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

Experimentell Kemi 2016

8 augusti, 2016 - 12 augusti, 2016

  • Väck intresset – väck eleverna
    Ta chansen att vidareutveckla dina laborativa kunskaper

Experimentet har en central roll i all naturvetenskap och det här är en unik chans att helt gratis höja den laborativa kompetensen i kemi på din skola. Kursen är ett samarbete mellan Svenska Nationalkommittén för kemi vid KVA, olika universitet, Kemilärarnas resurscentrum och Svenska Kemistsamfundet. I linje med regeringens påbud och den extra satsning som nu görs för att höja nivån på undervisningen har vi skapat denna kurs.

Kursens syfte är att ge deltagarna fördjupade kunskaper i experimentellt baserad modern kemi. Ambitionen är att stärka och stimulera dig till att laborera tillsammans med dina elever i högre utsträckning inom NO-blocket i årskurs 7-9.

I år är vi glada att Mark Lorch från universitetet i Hull har accepterat vår inbjudan. Mer om Mark hittar du här:

För 4e året arrangeras nu kursen Experimentell Kemi i Gävle. Under 5 dagars internat får du ta del av aktiva laborationer och laborera själv. Allt med syfte att ge inspiration till din egen undervisning. Kursen är utformad med en undersökande arbetsmetod som grund, där modern kemi kopplas till laborativa moment som stimulerar NO-undervisningen. Internatformen med gemensamma måltider och boende ger dig också unika möjligheter att umgås och utbyta erfarenheter med andra lärare som deltar i kursen.

Du blir inkvarterad på Vandrarhemmet i Gamla Gefle där även frukost och kvällsmåltid kommer att serveras. Föreläsningarna och laborationerna äger rum på Vasaskolan som ligger på bekvämt promenadavstånd från Vandrarhemmet, se karta.  Både Vandrarhemmet och skolan är lätta att hitta till från Gävle Centralstation.

Antalet deltagare i kursen är begränsat till 24 stycken och kursledningen prioriterar att få med NO-lärare från så många olika skolor som möjligt och med största möjliga geografiska spridning. Trots detta är det OK att flera från samma skola söker, men motivera gärna i din ansökan. Besked om antagning till kursen kommer att skickas med e-post ca en vecka efter sista ansökningsdag.

Plats: Vasaskolan i Gävle
Boende: Vandrarhemmet i Gamla Gefle
Kostnad: Kursen och inkvarteringen är kostnadsfri, för resor t/r till Gävle utgår ingen ersättning

 

Detaljer

Start:
8 augusti, 2016
Slutar:
12 augusti, 2016
Event Kategori:
Webbplats:
www.nokemi.se

Arrangör/Organizer

Svenska Kemisamfundet
Telefon:
08-4115280
Visa Arrangör/Organizer-webbplats

Plats/Venue

Vasaskolan
Norra Kungsgatan 14
Gävle, Sverige
+ Google Map