skip to Main Content
Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

ForskarFredag med humor

25 september, 2021, 14:00 - 15:30

Lördagen den 25 september kl 14 bjuder Umeå universitet in till ForskarFredag med en speciell utformning: fem forskare ska få berätta om sin forskning med hjälp av ståuppkomik, stand-up.

– Det känns verkligen superspännande och jätteroligt! Vår stand-up är en helt ny aktivitet i det nationella projektet ForskarFredag och körs endast i Umeå. På övningarna har det blivit mycket skratt och härliga insikter. Jag beundrar våra forskare väldigt mycket, och vår moderator är en helt magisk person. Vi hoppas det blir mer ståuppkomik med forskare framöver på Curiosum, säger Marianne Eik, samordnare och projektledare på Curiosum vid Umeå universitet, som arrangerar ForskarFredag Umeå.

De fem forskarna som deltar kommer från Umeå universitet samt från Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå. De får hjälp av sammanslutningen för akademiska komediklubbar, Bright Club, samt St. Andrews University i Skottland med att genomföra ett standupuppträdande om åtta minuter per person.

De fem forskarna är: 

Föreställningens moderator är komikern och skådespelaren Monica Lindgren, som även värmer upp publiken.

Målgruppen är nyfikna unga och vuxna och uppträdandet kommer att genomföras på engelska.

För dem som vill delta på plats på Curiosum finns 35 platser som kan förhandsbokas. Insläpp sker från kl 13:45 den 25 september. Stand-upen streamas dessutom till Youtube.

Anmälan skickas in senast torsdag 23 september till kommunikatör ingrid.soderbergh@umu.se.

Den populärvetenskapliga vetenskapsfestivalen ForskarFredag erbjuder hundratals aktiviteter över hela landet. Årets festival hålls både online och på plats, med hänsyn till riktlinjerna som kommer på grund av pandemin.

Läs mer om eventet här: ForskarFredag 24-25 september 2021 (umu.se)

 

Detaljer

Datum:
25 september, 2021
Tid:
14:00 - 15:30
Event Kategori:
Event Taggar:
, , ,