skip to Main Content
Laddar Event

« Alla Event

Forskarskolan i Björkborn

28 juli, 09:00 - 3 augusti, 16:30

Naturvetenskapliga Forskarskolan i Karlskoga 2024

med fokus på kemi och life science

Naturvetenskapliga Forskarskolan i Karlskoga är ett samarbete mellan Karolinska institutet, Kungliga tekniska högskolan, Stockholms universitet, Linköping universitet, Örebro universitet, och stiftelsen Alfred Nobels Björkborn. Målsättningen med Forskarskolan är att visa och väcka intresse för vad forskning innebär samt att förbereda eleverna på och sporra dem till fortsatta studier inom naturvetenskapen. Våra deltagare har i regel varit mycket nöjda, de senaste tre åren som Forskarskolan i Karlskoga arrangerades i Karlskoga har vi fått övergripande snittbetyg på 4,6 på en skala 1 till 5.

Forskarskolan, som pågår mellan 28 juli och 3 augusti (v. 31), är kostnadsfri för eleverna och inackordering sker på Karlskogas folkhögskola i tvåbäddsrum med helpension. Kursen vänder sig till gymnasieelever som just avslutat årskurs två på det naturvetenskapliga eller tekniska programmet. Antalet platser är begränsat till

40 elever. Upptagningsområdet för eleverna är hela Mälarregionen, Göteborgsregionen samt Karlskoga och Linköping med omnejd.

Under veckan är förmiddagarna fyllda med föreläsningar av varierande innehåll med genomgående hög kvalitet som åtföljs av grupparbeten i form av praktiska laborationer handledda av doktorander från de arrangerande högskolorna. Laborationerna kommer att genomföras på Möckelngymnasiet i Karlskoga som har ett mycket välutrustat labb. Grupparbetena redovisas vid veckans slut både muntligt och skriftligt men något prov förekommer inte. Dessutom utlovas en rolig och spännande vecka som förutom naturvetenskap även erbjuder andra aktiviteter och många trevliga stunder. Berätta gärna för era elever om vår hemsida, www.fsik.se, där det finns mer information om forskarveckan.

Anmälan görs på vår hemsida eller genom att du skickar ett mejl från din officiella skolepostadress senast 2024-04-09. Uppge vilken skola det handlar om, dina kontaktuppgifter, elevens kontaktuppgifter samt elevernas för- och efternamn. Platserna kommer att lottas ut med lika fördelning mellan könen och vi eftersträvar att få med elever från så många olika skolor och regioner som möjligt. Vi uppmuntrar framför allt till att inte bara anmäla den elev som redan har ett genuint intresse för naturvetenskap, alla elever är välkomna! Efter att platserna lottats ut kontaktar vi er med resultatet och information om hur de antagna eleverna ska göra för att behålla sina platser.

Mejla gärna vid eventuella frågor.

 

Med vänliga hälsningar,

Ayan Au Musse

kontakt@forskarskolan.se

Detaljer

Start:
28 juli, 09:00
Slutar:
3 augusti, 16:30