skip to Main Content
Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

Stockholmskretsen: Magnus Ehinger berättar om varför han håller fast vid den pedagogiska metoden “flippat klassrum” i sin kemiundervisning

18 oktober, 2019, 18:30

Ingvar Lindqvist-pristagaren Magnus Ehinger berättar om varför han håller fast vid den pedagogiska metoden “flippat klassrum” i sin kemiundervisning på gymnasieskolan Spyken i Lund.

“Den som växt upp på 70- och 80-talets Sverige har förmodligen blivit utsatt för en del pedagogiska ”flugor”. Ibland har det varit AV och Pogo pedagog, ibland portfoliopedagogik, lärstilar eller PBL – mer eller mindre långlivade dagsländor. I ett ”flippat klassrum” vänder man på den traditionella undervisningen. Istället för att läraren ger föreläsningar i skolan och eleverna gör en läxa hemma får eleven ”föreläsningen” hemma (ofta via en videogenomgång), och gör sedan den ”traditionella” läxan i klassrummet – med läraren som professionellt stöd. Magnus Ehinger, prisbelönt pedagog och lektor i kemi och biologi på gymnasieskolan Spyken i Lund förklarar varför flippat klassrum inte bara är ytterligare en pedagogisk fluga”

Detaljer

Datum:
18 oktober, 2019
Tid:
18:30
Event Kategori:

Plats/Venue

Stockholms universitet, Magnélisalen
Svante Arrhenius väg 16B Sverige + Google Map