skip to Main Content

Hon tar plats som vd för Chalmers Next Labs

Monica Ringvik har utsetts till den första vd:n för nyetablerade Chalmers Next Labs.

I grunden har hon en civilingenjörsexamen inom kemiteknik med fysik från Chalmers (1996–2001). Hon kommer närmast från rollen som CTO för RISE Research Institutes of Sweden. Monica har tidigare arbetat som bland annat Director Research & Public Funding Program Sweden och Director Research & Innovation Policy på Volvo Group och mellan åren 2017-2021 var hon CTO för AstaZero AB.

Syftet med det nya bolaget Chalmers Next Labs är att hjälpa forskning från Chalmers att nå ut till – och skapa nytta i – samhälle och näringsliv.

Monica Ringvik. Foto: Chalmers

– Jag ser fram emot att skapa förutsättningar för och accelerera nyttiggörandet av all den fantastiska kunskap och forskning som genereras inom Chalmers. Med det lägger vi grunden för framtidens innovationer inom näringsliv och samhälle, säger Monica Ringvik i ett pressmeddelande.

Chalmers Next Labs första stora projekt är redan igång och syftar till att bygga en kvantdator. Andra potentiella projekt kretsar bland annat kring medicinteknik, trafiksäkerhet och vetenskapligt beslutsstöd för att möta stora samhällsutmaningar.

Läs mer i pressmeddelandet från Chalmers.