skip to Main Content

Tre snabba frågor till kvinnliga kemister: Ida Hansen

”Arbetet som produktutvecklare är kreativt, jag får jobba både med händer och hjärna”, berättar Ida Hansen. Hon arbetar på Nordmann Nordic, som distribuerar specialkemikalier för bland annat kosmetik, läkemedel och livsmedel i Norden

Ida Hansen.
Foto: privat

Ida Hansen är Technical Advisory & Product Development Personal Care, HI&I, Health Care Nordmann Nordic AB.

Utbildning: molekylärbiolog med en PhD i fysiologi från Stockholms universitet.

Vad jobbar du med?

– Jag jobbar som produktutvecklare av personal care-produkter samt med teknisk rådgivning. Jobbet innefattar att hjälpa kunder med skräddasydda formuleringar och bistå med tekniska lösningar och idéer. Jag är även ansvarig för säkerhet, hälsa och miljö. Nordmann Nordic distribuerar specialkemikalier för kosmetik, läkemedel, livsmedel, färg, lack, plast och gummi i Norden.

Varför valde du att arbeta med kemi?

– Jag halkade in på området när jag sökte och fick en tjänst som produktutvecklare av kosmetiska produkter. Arbetet som produktutvecklare är kreativt, jag får jobba både med händer och hjärna. Att arbeta på ett litet företag gör att jag får jobba brett, arbetet innefattar allt från att träffa kunder och leverantörer och vara på mässor till att hålla mig ajour med lagstiftningen.

Vilket är ditt bästa tips till en ung kvinnlig kemist?

– Våga! Det är jätteroligt och det finns många spännande jobb.

I samband med Internationella kvinnodagen den 8 mars vill Svenska Kemisamfundet uppmärksamma några kvinnliga kemister med spännande karriärer. För att kunna lyfta fram så många som möjligt och för att belysa den stora bredden av olika möjligheter som finns att arbeta med inom kemiområdet har vi valt att ha extra fokus på kvinnor under hela mars månad, bland annat med hjälp av den här artikelserien Tre snabba frågor till kvinnliga kemister.