skip to Main Content
Laddar Event

« Alla Event

  • Detta event har redan ägt rum.

Webbinarium: Vi och våra kemikalier

28 februari, 2022, 16:30 - 17:15

Varmt välkomna till samtalsserien “Hur vet vid det?!” som anordnas av Göteborgs universitet. Här diskuterar forskare frågor som är aktuella och viktiga för vårt samhälle. Denna gång ligger fokus på kemikalier och framförallt reglering av kemikalier för människa och miljö.

Arrangör: Naturvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Folkuniversitetet.

Webbinariet sänds live via Facebook: Vi och våra kemikalier | Facebook

Medverkande

Ingela Dahllöf, professor vid institutionen för biologi och miljövetenskap. Hennes forskningsområden är bland annat inom marin ekotoxikologi och mikrobiologi. Hennes huvudfokus är att studera olika samhällen och ekosystem av organismer för att få en förståelse för hur kemikalier påverkar funktionen och strukturen både på kort sikt och över en längre period.

Julia Johansson är doktorand i offentlig rätt på juridiska institutionen på Göteborgs universitet. Julias forskningsområden är miljörätt och hennes avhandlingsprojekt fokuserar på riskbedömningar av kemikalier, framförallt inom EU-lagstiftning.

Moderator Karin Klingenstierna. Karin är professionell moderator sedan 25 år och leder svenska och internationella seminarier, konferenser, kongresser och panelsamtal i en mängd olika ämnen. Hon är gymnasielärare i språk och dramatik i grunden. Förutom egna uppdrag undervisar hon i moderatorskap.

Detaljer

Datum:
28 februari, 2022
Tid:
16:30 - 17:15
Event Kategori:

Arrangör/Organizer

Göteborgs universitet