skip to Main Content

Nytt innovationspris från KTH – “Letar efter personer som brutit ny mark”

Daniel Ek, grundare och vd för Spotify, och KTH-professorn Mathias Uhlén har donerat pengar till det nya innovationspriset. Foto: Spotify/ Alessandro Bellini

KTH Innovation Award är ett nyinstiftat pris som delas ut av Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Det ska delas ut till en eller flera personer som har eller har haft anknytning till forskning eller utbildning vid KTH. De första vinnarna kommer att utses i juni, med en planerad prisutdelning i september. Alla är välkomna att lämna in en nominering.

– Som ett av Europas ledande tekniska universitet är KTH en viktig aktör i innovationsekosystemet. Med vårt nya pris vill vi uppmärksamma och fira den entreprenörsanda som utgör KTH:s kärna. Vi ska lyfta fram entreprenörer som tar sig an utmaningar och som gör avtryck i samhället både lokalt och globalt, med idéer som har sin grund i vår forskning och utbildning, säger Sigbritt Karlsson, rektor vid KTH, i ett pressmeddelande.

– Med KTH Innovation Award vill vi lyfta fram människor med koppling till KTH som i sitt entreprenörskap tagit sig an stora utmaningar. Vi letar efter personer som brutit ny mark och använt sina kunskaper för att bidra till en bättre framtid. I det arbetet krävs kreativitet, uthållighet och mod, tillägger Lisa Ericsson, chef för KTH Innovation.

Priset finansieras genom två separata donationer – dels från Mathias Uhlén, professor vid KTH, och dels från Spotifys grundare och vd Daniel Ek.

Prissumman ligger på 500 000 kronor.

Läs mer om priset och skicka in din nominering här: KTH Innovation Award | KTH