skip to Main Content

Vill du vara med och skapa framtidens Kemisamfund?

ANNONS PDF

Vill du leda och utveckla framtidens Kemisamfund?

Vill du vara den samlande kraften i Sveriges största nätverk för kemister, kemiingenjörer och andra kemiintresserade och bidra till att fler intresserar sig för kemi och de lösningar på samhällets utmaningar där kemin spelar en nyckelroll – från mediciner och rent vatten till klimat och cirkulär ekonomi?

Svenska Kemisamfundet söker nu en generalsekreterare/kanslichef som ska ansvara för att utveckla och leda den dagliga verksamheten inom samfundet. Vi söker dig som har förmåga att entusiasmera medarbetare och medlemmar, erfarenhet av att initiera och leda stora som små projekt, är noggrann och duktig på att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande att du har en bakgrund i kemi och vetenskap.

Kemisamfundet är en ideell organisation och kansliet är litet. Därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med styrelse och medlemmar, är självgående, tycker om att skapa kontakter och utvecklar verksamheten med egna initiativ. Vi söker dig som är prestigelös och hugger i där det behövs. Om du har ett stort intresse för, eller erfarenhet av forskning, folkbildning och organisations- eller projektledning tror vi att du kommer att passa för den här tjänsten. Har du erfarenhet av att jobba med ideella organisationer ser vi det som ett stort plus.

Du kommer bland annat att ansvara för:

  • Att leda och utveckla verksamheten
  • Att tillsammans med samfundets ordförande representera samfundet utåt
  • Att ha personalansvar för kansliets medarbetare
  • Budgetarbete, ekonomisk uppföljning, planering och rapportering till styrelsen
  • Att planera och genomföra konferenser och andra medlemsaktiviteter
  • Registrering och kontakt med medlemmarna

Du har goda kunskaper i engelska, såväl tal som skrift, och gärna också i andra språk. Du behärskar de vanligaste Office-programmen och gärna vana att arbeta med webb. Eftersom kemi är våra medlemmars gemensamma intresse lägger vi stor vikt vid att du brinner för ämnet.

Svenska Kemisamfundet bildades redan 1883, och är alltså en organisation med långa anor. Kärnverksamheten består av aktiviteter för föreningens medlemmar, exempelvis vetenskapliga konferenser, men också att representera Kemisamfundet hos våra systerorganisationer på Europanivå. Samtidigt går föreningen nu igenom en utvecklings- och föryngringsprocess. Styrelsen har tagit fram ny vision och ny strategi med syftet att öka samfundets synlighet och relevans, både för våra medlemmar och hos allmänheten. Vi erbjuder därför dig en nyckelroll i att leda utvecklingen av ett nytt och modernt Kemisamfund. Rätt person kommer att ha mycket stora möjligheter att forma både sin egen roll och Kemisamfundets framtida verksamhet. Vi erbjuder en heltidstjänst som utgår från vårt kansli i centrala Stockholm. Tillträde sker efter överenskommelse.

Om du har ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta styrelsens ordförande Helena Grennberg i första hand via mejl (helena.grennberg@kemi.uu.se), som kan följas upp med telefonkontakt, i andra hand telefon 070-628 91 62 (endast dagtid).

Varmt välkommen med din ansökan som består av CV och ett personligt brev på följande adress: https://kemisamfundet.se/rekrytering2021/ senast den 7:e november 2021.

Ansökningsformulär

Fältet Annat dokument används om du har något kompletterande dokument som du vill bifoga till din ansökan.
* obligatoriskt fält

Välj ett giltigt formulär