skip to Main Content

Ta chansen att påverka Kemitekniksektionens framtid – Styrelsen söker nya förmågor

Bild: Mohamed Hassan, Pixabay.

Svenska Kemiingenjörers Riksförening, SKR, är Svenska Kemisamfundets sektion för kemiteknik. Sektionen efterlyser nu flera nya styrelsemedlemmar som kan komma med fräscha idéer samt få upp farten på verksamheten.

Varje år delar SKR ut ett pris till en person som utses till årets kemist/kemiingenjör. Priset består av en silvertacka på 1 kg skänkt av Boliden. Nästa prisutdelning äger rum den 25 mars, under ett webbinarium där prisets mottagare Stefan Lundmark, Principal Scientist på Perstorp, presenterar sin forskning.

Sektionen anordnar även den årligen återkommande SKR-golfen. Förra året anordnades tävlingen för 34:e gången, vid Ombergs GK utanför Ödeshög i Östergötland.

SKR ansvarar dessutom för Gösta Lindners fond, som delar ut stipendier till gymnasieelever och ibland även till elever i grundskolan, för gymnasiearbeten eller liknande inom kemiteknik. Den totala prissumman är 10 000 kronor, som tilldelas en elev eller delas av en grupp.

Syftet med stipendierna är att främja intresset för kemi och då främst kemiteknik. Deadline för nomineringar till årets stipendium är den 19 april 2022. Stipendiet kommer att utdelas i slutet av maj.

För den som är intresserad av att ta plats i styrelsen så finns det gott om utrymme att komma med förslag på vad sektionen ska syssla med, som exempelvis nya aktiviteter.

– Om ni vill att våra stolta traditioner i kemi/kemiteknik skall fortleva så är det krafttag som gäller nu! Vi behöver yngre förmågor som vill ta över, säger Joakim Vijil Davidson, ordförande för SKR.

Vid intresse, mejla joakim.vijil@gvl.global

Läs mer om SKR här: Kemiteknik – Svenska Kemisamfundet