skip to Main Content
Wallingatan 24 3 tr, 111 24 Stockholm
+46 (0)8-411 52 60
info@kemisamfundet.se

Göteborgskretsen

Denna hemsida tillhör Svenska Kemisamfundets Göteborgskrets och sköts lokalt av Göteborgskretsen. Här hittar du information om kommande föreläsningar, diskussionsträffar och andra evenemang, referat från genomförda evenemang, länkar, videoföreläsningar, diskussionstrådar, historik om Göteborgskretsen, presentation av styrelsen m.m.
Om du har frågor, funderingar eller förslag på föreläsare, diskussionsämnen eller studiebesök är du välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen. Titta gärna in här regelbundet för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång i Göteborgskretsen!

Föredrag: Från snäckskal och elfenben till nanostrukturerad titan – om utvecklingen av biomaterial och benförankrade implantat

Tid och plats: AstraZeneca, Mölndal, tisdagen 28 maj kl 18-20.
Samling: KC-entrén. Om du anländer med buss så heter närmaste hållplats AstraZeneca. Det finns parkeringsplats för besökande i anslutning till entrén.
Anmälan: Skicka e-post till Bengt Ohlsson senast den 25 maj. För att komma in i AstraZenecas lokaler så måste alla deltagare anmäla sig.

Presentation om den tekniska utvecklingen från tidiga försök att tillverka biomaterial, till nutida teknik med titan, zirkoniumoxid, PEEK och andra material. Tyngdpunkten blir på osseointegrerande implantat, alltså implantat som läker in till benvävnad.

Börjar med en kortare presentation av AstraZenecas BioVenture Hub och därefter följer kvällens föredrag av Per Kjellin som berättar om Promimics verksamhet. Avslutningsvis så visas Biohubbens lokaler i hus HB.

Kemi – Göteborg

25/4 Kafé kemi: Läge för nya perspektiv på klimatfrågan

15/4 Kafé kemi: Bättre Kemi på Svenska

11/4 Kafé kemi: Är geologin kemins moder?

9/4 Studiebesök hos Nouryon

20/3 Föredrag av Lars Öhrström och årsmöte

11/3 Kafé kemi: Plattformar för Kemister

7/3 Kafé kemi: Yt- och Kolloidkemi med Staffan Wall

7/2 Kafé kemi: Mediciner som Miljögifter

Redaktör: Bengt Ohlsson. Bidrag och inlägg skickas till Bengt Ohlsson eller någon i styrelsen.