skip to Main Content
Wallingatan 24 3 tr, 111 24 Stockholm
+46 (0)8-411 52 60
info@kemisamfundet.se

Göteborgskretsen

Denna hemsida tillhör Svenska Kemisamfundets Göteborgskrets och sköts lokalt av Göteborgskretsen. Här hittar du information om kommande föreläsningar, diskussionsträffar och andra evenemang, referat från genomförda evenemang, länkar, videoföreläsningar, diskussionstrådar, historik om Göteborgskretsen, presentation av styrelsen m.m.
Om du har frågor, funderingar eller förslag på föreläsare, diskussionsämnen eller studiebesök är du välkommen att kontakta någon av oss i styrelsen. Titta gärna in här regelbundet för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång i Göteborgskretsen!

Svenska Kemisamfundets Göteborgskrets vill tacka alla medlemmar för en trevlig vår och samtidigt önska er en riktigt skön sommar!

I höst återkommer vi med fler spännande träffar i Göteborgskretsen. Boka gärna redan nu in nedanstående evenemang där Olle Matsson ska berätta om sin bok.

Allt är gift – Om dödliga ämnen och deras roll i historien

Tid: Tisdag 10 september kl. 18-20
Plats: Lokal meddelas senare
Föreläsare: Olle Matsson

Hör av dig till någon i styrelsen (se kontaktinfo på hemsidan) om du har förslag på föreläsningar, diskussionsämnen eller studiebesök. Det går även bra att själv bidra med diskussionsinlägg på vår hemsida.

Ett litet tips inför sommaren: Ta gärna foton på olika saker som relaterar till kemi (glöm inte att allt är kemi!) och dela på sociala medier. Genom att använda hashtaggar kan vi göra spännande, rolig eller alldeles vanlig kemi mer synlig. Förslag på hashtaggar är t.ex: #kemivg  #kemister  #kemilärare  #biokemi  #kemiteknik  #miljökemi  #vattenkemi

Trevlig sommar!!!

önskar Göteborgskretsens styrelse
genom Caroline Jonsson (ordf.)

Kemi – Göteborg

4/6 Kafé Kemi: Blodsocker – Nyckel till Folkhälsa

28/5 Från snäckskal och elfenben till nanostrukturerad titan – om utvecklingen av biomaterial och benförankrade implantat

25/4 Kafé kemi: Läge för nya perspektiv på klimatfrågan

15/4 Kafé kemi: Bättre Kemi på Svenska

11/4 Kafé kemi: Är geologin kemins moder?

9/4 Studiebesök hos Nouryon

20/3 Föredrag av Lars Öhrström och årsmöte

11/3 Kafé kemi: Plattformar för Kemister

7/3 Kafé kemi: Yt- och Kolloidkemi med Staffan Wall

7/2 Kafé kemi: Mediciner som Miljögifter

Redaktör: Bengt Ohlsson. Bidrag och inlägg skickas till Bengt Ohlsson eller någon i styrelsen.