skip to Main Content

Styrelsen

Göran Svensson

Ordförande

Jag har aldrig studerat på Chalmers men arbetade där i 17 år. Utbildningen ägde rum vid Lunds Tekniska Högskola där jag slutligen disputerade i Oorganisk kemi (Kristallografi) 1989 och kom sedan till Chalmers 1993 där slutade som Docent i Oorganisk kemi 2010.

Som pensionär ägnar jag mig åt geologi i Göteborgs Geologiska förening. Där är jag bland annat redaktör för klubbtidningen Bumlingen som kommer ut 3 gånger per år. Skriver även i Diabetsbladet där jag sitter i redaktionsrådet. Fick Diabetes typ 1 för 5 år sedan. Som bilden visar spelar jag även golf och är även golfdomare på distriktsnivå. Golf har jag spelat i cirka 50 år och är varje år med i SKR-golfen.

Jag har aldrig släppte kemin helt och har nu blivit ordförande i Göteborgskretsen för andra gången. Det ska bli kul.

Hoppas vi ses på någon kemiaktivitet eller på golfbanan eller varför inte vid årets SKR-golf.

CarolineJonsson_sep2023

Ledamot

Caroline Jonsson disputerade i oorganisk kemi vid Umeå universitet 2007 och har även forskat i Washington DC, USA, inom ett forskningsprojekt om livets uppkomst på jorden, finansierat av NASA Astrobiology. Därefter arbetade hon flera år som forskare i kemi vid Göteborgs universitet, där hon studerade nanopartiklars effekter i miljön.

Caroline läste in lärarlegitimation 2019 och arbetar numera som gymnasielärare med behörighet i kemi och entreprenörskap. Hon driver även ett eget företag med fokus på uthyrning av bostäder. Hon har ett stort miljöintresse och älskar djur och natur. Fritiden spenderas helst med familj och vänner.

Viktor

Ledamot

Viktor Ekermo är utbildad vid Chalmers med civilingenjörsexamen i kemiteknik 2009. Har sedan dess arbetat inom batteriområdet med allt från anod- och katodmaterial till cellproduktion, testning, industrialisering och systemkonstruktion. Arbetar numera på Exide Technologies som Nordisk produktchef och internationell applikationsutvecklare inom fordonsbranschen. Var tidigare ledamot i den numera nedlagda Stenungsundskretsen.

Har även arbetat som kock och spenderar av och till en hel del tid i köket med matlagning, bakning eller ölbryggning. Dock med ett mer empiriskt än teoretiskt förhållningssätt, för det viktigaste är ju ändå att det smakar bra.

bengt_ohlsson

Ledamot

Bengt Ohlsson är utbildad vid Chalmers som kemiingenjör, disputerade i organisk kemi och tog examen 1988. Har arbetat på Astra och därefter AstraZeneca under 24 år. Bengt vill bidra med att finna intressanta och aktuella ämnen att presentera vid Göteborgskretsens seminarier. Söka upp och skapa kontakt med människor både från industrin och akademin med erfarenhet från arbetsliv och forskning.

Redaktör för Göteborgskretsens hemsida.

Bengts e-post är: bengt.ohlsson@bredband.net